1200

 

I den siste versjonen av Ladeboken utgave 8 har vi mye ny data, både for gamle og nye krutt, og gamle og nye kuler. Ladedata til en rekke ammunsjonstyper er oppdatert, blant annet de store 6,5x55-308 Winchester og 30-06.

I tillegg har vi lagt vekt på å tydeliggjøre sikkerhetsrutiner og vurdering av trykk gjennom mekaniske trykktegn og og enkelt utstyr som er tilgjengelig for den gjennomsnittlige hjemmelader.

Boken er ført i pennen av Jørund Lien, Norges eneste profesjonelle våpen og ammunisjonstester, og han har som i foregående utgavestått for all hjemmelading testskyting.

Mens en del andre kilder tester et par ladninger med hvert krutt og kule og så regner seg frem til resten, tester Jørund kompromissløst  hver eneste lading som kommer på trykk.

Nytt av året er spinoffen Ladenotater. Din egen kunnskapsbank om hjemmelading.

All ladedata som blir presentert i Ladeboken er selvfølgelig fra testvåpnene som redaksjonen har benyttet. Ikke fra ditt eget våpen. For å samle kunnskap om hjemmeladde patroner i eget våpen, er nøyaktig loggføring av alle data under lading og skyting en forutsetning. Sånn lærer du mest mulig om hva som passer best i ditt eget våpen.

Med nøyaktig innføring av data i Ladenotater vil du bygge deg opp en unik Ladebok for patroner ladd for og testet i ditt eget våpen. Ei egen ladebok som gjør det enkelt å gå tilbake for å finne hva slags komponenter som gir best resultat, eller hva som gir mindre bra resultat.

Oppsettet i Ladenotater er lik det standardoppsettet som blir brukt for lading og testskyting av patroner for Ladeboken.   

 

Bestill ladeboken

 • Nyhet: Ladenotater! +

  Alle som driver med hjemmelading har behov for ladenotater. Bestill ladenotater i dag! Pris på ladenotater kr 100,- Les mer
 • Utgave 8 for abonnenter +

  Alle som er abonnenter på bladet Jakt eller Villmarksliv har nå mulighet til å bestille Ladeboken til en redusert pris. Les mer
 • Firmabestillinger +

  Firma og forhandlere som kjøper inn ett større antall bøker får følgende rabatter: 1-5 bøker 10 %. 5-15 bøker 20 %. 16-30 bøker 25 %. 31-50 bøker 30 %. 51-100 bøker 35 % rabatt Les mer
 • Utgave 8 for ikke abonnenter +

  Erfarne hjemmeladere har ofte kun et råd til andre jegere og skyttere som vil begynne med hjemmelading: "Kjøp Ladeboken, og les den fra perm til perm!" Les mer
 • Kundeservice +

  Har du spørsmål til din bestilling kan du sende oss en e-post eller ringe oss her! Les mer
 • 1

Ladeboken utgave 8

ladeboken 2013

Bestill ladeboken Hjemmeladerners bibel!

 • Ladeboken.no
 • Ladenotater
 • Firmabestillinger
 • For abonnenter
 • Rifleamunisjon
 • Pistolamunisjon

Ladeboken utgave 8 – beste noensinne!

Ladeboken er unik i skandinavisk sammenheng og er uten sidestykke det mest pålitelige og komplette bokverket om hjemmelading skrevet på norsk.

Samtlige av bokens ladninger er testet av Norges ledende våpenspesialister, med Jørund Lien i spissen.

I Ladeboken finnes gjennomtestede ladedata for 115 riflepatroner og 27 pistolpatroner. Boka inneholder en instruksjonsdel som blant annet tar for seg sikkerhet, valg av utstyr, valg av krutt og laderutiner.

Siste halvdel av boka inneholder historikk om hver patron, samt ladedata med relevante krutt og kuler.

Ladeboken er ett absolutt must for alle som driver med hjemmelading.

Les mer

Ladenotater!

Nyhet - Ladenotater!

Nå kan du også bestille Ladenotater Her kan du føre inn dine egne ladninger og erfaringer etter samme metodikk som vi tester etter i Ladeboken – og bygge din egen unike kunnskapsbank om lading!

Pris kr 100,- pr stk

Les mer

Firma og Forhandlere

Firma og forhandlere som kjøper inn ett større antall bøker får rabatter.

Rabatter

1-5 bøker 10 %.
5-15 bøker 20 %.
16-30 bøker 25 %.
31-50 bøker 30 %.
51-100 bøker 35 % rabatt.

Les mer

Hjemmeladernes bibel utgave 8!

Alle som er abonnenter på bladet Jakt eller Villmarksliv har nå mulighet til å bestille Ladeboken til en redusert pris.

Ladeboken er uten sidestykke det mest komplette bokverket om lading skrevet på norsk.

Erfarne hjemmeladere har ofte kun et råd til andre jegere og skyttere som vil begynne med hjemmelading: "Kjøp Ladeboken, og les den fra perm til perm!.

Pris på ladeboken for abonnenter kr 449,-

Les mer
demo

Rifleamunisjon

Boka gir en grundig innføring i hjemmelading, fra valg av utstyr, vurdering av trykk, sikkerhetsrutiner, lading av rifle- og pistolpatroner samt en inngående beskrivelse av ballistikk.

Et eget kapittel er også viet jaktkuler, fra de tradisjonelle til de mest moderne. Lists displays content in a vertical list format, in either a static or dynamic/accordion manner.

Ladeboken utgave 8 har historikk og gjennomtestede ladedata for hele 107 riflepatroner.

Les mer
demo

Pistolamunisjon

Boka gir en grundig innføring i hjemmelading, fra valg av utstyr, vurdering av trykk, sikkerhetsrutiner, lading av rifle- og pistolpatroner samt en inngående beskrivelse av ballistikk.

Et eget kapittel er også viet jaktkuler, fra de tradisjonelle til de mest moderne. Lists displays content in a vertical list format, in either a static or dynamic/accordion manner.

Ladeboken utgave 8 har historikk og gjennomtestede ladedata for hele 26 pistolpatroner.

Les mer